dijous, 26 de març del 2009

Amàlia Roig Blasco serà present a la Fira del llibre de Vinaròs amb la seua opera prima "Un viatge fora forat"

Onada Edicions publica Un viatge fora forat, la primera obra d'Amàlia Roig. En Un viatge fora forat la periodista Anna Miralles recrea amb la memòria, els sentits i la imaginació, pobles o indrets que conformen un mapa sentimental –al nord, el Delta, al sud, les illes Columbretes– a l’entorn del riu Sénia. Es tracta d’un territori administrativament escapçat, allunyat dels grans centres de poder autonòmic de Catalunya o València.

A la terra pròpia, la de la infantesa, de la qual no s’ha deslligat mai, hi torna a viure Anna Miralles després de vint anys a Barcelona i un divorci. I des de Vinaròs descriu, en forma de dietari, els paisatges que va reconstruint o descobrint en les sortides realitzades entre els anys 2003 i 2006.

Cada sortida ocupa a tot estirar les hores d’un dia. Cada capítol, doncs, inclou un trajecte a un poble o a un indret proper. Un conjunt de viatges curts en què el lector es desplaça de la mà de la narradora, que sent, en la terra i la gent que hi troba, la sorpresa del món. Perquè per a sentir aquesta sorpresa no calen destins allunyats ni exòtics. És en la mirada del viatger on cap tot el món.

Amàlia Roig Blasco (Vinaròs, Baix Maestrat, 1959). Filòloga i psicòloga. Profes­sora de Llengua i Literatura a l’ensenyament secundari entre l’any 1982 i el 2000, des de 2001 es dedica professionalment a Barce­lona a la Psicologia Clínica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada