dilluns, 11 d’abril del 2011

Màrius Moneo, Joan Adell i Orland Verdú guanyen els premis literaris Ciutat de Sagunt

La nit del divendres, la Casa de Cultura Capellà Pallarés va ser l'escenari del lliurament dels guardons literaris Ciutat de Sagunt. Com en passades edicions s'hi van atorgar els reconeixements a tres gèneres: la narrativa, la poètica i el teatre. En total, han optat als premis 63 originals.

Tot començant per la Narrativa, la dotzena edició del guardó se l'ha endut en Màrius Moneo per la seua obra "La mort, a l'ombra del bibliotecari", entre les vint-i-tres propostes presentades. El seu personatge, Artemi Boix, és un bibliotecari local que veu la seua vida sobtada quan troba mort el jove Antoni en estranyes circumstàncies. Moneo es nascut a Berga (Berguedà) i compagina l'escriptura amb la docència. Entre d'altres premis, l'any passat va guanyar el Ciutat de Gandia.

La poesia comptava amb 28 originals, i a les postres, el XIII Certamen Jaume Bru i Vidal l'ha obtingut el poemari "Tres Estrelles Michelin", del veterà escriptor blanenc Joan Adell Àlvarez. El jurat l'ha destacat per "una confluència de sentiments entre els quals destaca la nostàlgia, els somnis, l'amor i el desamor, la crítica social i el dolor de les absències". Llicenciat en Medicina i Farmàcia, Adell ha publicat diversos llibres de relats, contes i poemes, que l'han valgut premis en indrets com Castelló de la Plana, Tarragona o Badalona, entre d'altres.

I per últim, el VIII Certamen de Teatre "Pepe Alba" ha recaigut sobre Orland Verdú i l'obra Diàlegs de Dalt i de Baix. Inspirant-se en els diàlegs platònics, l'autor de Petrer (Vinalopó Mitjà) tracta temes universals com l'amor, la llibertat, el destí o la guerra. Verdú, nascut al 1982, suma el premi saguntí als obtinguts anteriorment, com el Coves de Canelobre de Busto (en poesia) o el Premon Bancaixa (en narrativa breu).

Es poden veure imatges de l'acte en aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada