dijous, 5 de maig del 2011

Comença la Fira del Llibre de Castelló. Deu dies de literatura i més a Santa Clara

Des d'avui i fins el proper diumenge 15 de maig, Castelló acull l'edició número 27 de la seua Fira del Llibre. La Plaça de Santa Clara, al bell mig del casc antic de la capital de la Plana, és l'escenari on es trobaran llibrers, autors i lectors per tal de compartir les novetats literàries d'enguany i els clàssics de sempre, així com les publicacions d'autors locals o que tracten temes de proximitat.

Durant la setmana i mitja de Fira, les parades conviuran amb un seguit d'espectacles que apleguen altres disciplines artístiques. Així, s'han programat tallers per a tots els públics, conferències, concerts o exposicions de pintura o fotografia, entre d'altres. També en prendrà part de la Nit de l'Art, el divendres 13, en el qual es regalarà un llibre a qualsevol persona que faça una compra en la carpa.

Per a conèixer amb detall tot el que s'ha preparat per a la Fira del Llibre de Castelló, es pot fer-hi una ullada al programa. Està disponible al web del consistori castellonenc o bé es pot llegir en línia a la pàgina d'Onada Edicions a Issuu.

15.000 llibres

El Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques i l'Ajuntament de la ciutat han assenyalat que enguany, la Fira comptarà amb un centenar d'autors que hi signaran les seues obres, i han xifrat en 15.000 els exemplars que s'exposaran en les diferents casetes de llibreries i institucions.

Els autors d'Onada, dimecres

Onada Edicions tindrà la seua representació a la Fira, mitjançant els seus autors. Es presentaran tres obres de l'editorial de Benicarló. El proper dimecres 11 de maig, a partir de les 17 hores, hi estaran tres escriptors de les comarques de La Plana.

El vila-realenc Jordi Colonques signarà exemplars del seu últim llibre, "Món animal", novetat editorial d'enguany. L'obra va guanyar el Premi Vila de Puçol amb una divertida història que gira al voltant d'un zoològic.

Una altra de les novetats de 2011 d'Onada és "El magma silenciós", del desaparegut Manel Garcia Grau i de l'autor de Sueras, Vicent Pallarés. Dedicada al públic juvenil, tracta de la memòria històrica i de les agressions urbanístiques al territori, mitjançant el punt de vista de Marcel i Víctor, dos joves activistes que realitzen una troballa que els durà a recuperar històries amagades.

Mentre, el castellonenc Joan Andrés Sorribes presenta "Set narracions curtes per a una setmana llarga", un seguit d'històries iròniques que exploren la societat en la qual hi vivim, i que va ser reconegut amb el Premi de Narrativa Vila d'Almassora 2010.

A més a més, la mateixa vesprada del dimecres 11, la Fira castellonenca comptarà amb la participació d'El Pont, la cooperativa d'escriptors de les nostres comarques. D'aquesta manera, s'aprofitarà l'escenari per a mostrar aquest novedós projecte i es llegiran fragments d'obres publicades per membres d'aquesta associació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada