dimarts, 10 de maig del 2011

Vicent Pallarés, Jordi Colonques i Joan Andrés Sorribes presenten els seus llibres a Castelló

La Fira del Llibre de Castelló segueix ocupant la plaça de Santa Clara. El centre de la capital de la Plana acull aquest esdeveniment que fins el diumenge 15 de maig, acull propostes literàries i artístiques de tota mena i dirigides a tots els públics. Entre les activitats programades, hi tenim les presentacions-signatures de llibres, que en aquest cas, es dediquen sobretot als escriptors de la comarca, per tal de difondre les seues obres entre els visitants que recòrren la carpa habilitada junt el mercat castellonenc. Com a editorial ben propera al territori, Onada hi participa mitjançant la presentació de tres obres, dues d'elles novetats d'enguany. Totes tres s'estendran al llarg de la vesprada de dimecres 10 de maig, a partir de les 17 hores.

"El magma silenciós" és la darrera proposta de lectura juvenil de la col·lecció La Feram. Manel Garcia Grau i Vicent Pallarés han creat un apassionant relat en el qual dos joves, en Marcel i en Víctor, es veuen immersos en una aventura en la qual redescobriran la memòria històrica. Es tracta d'un projecte del desaparegut poeta benicarlando, en el qual va voler traslladar als joves lectors dos temes d'actualitat com són les agressions urbanístiques i l'esmentada recuperació del passat més recent. L'autor de Sueras, Vicent Pallarés, va prosseguir la tasca de Garcia Grau, tot donant forma a un relat que enganxa fins l'última paraula.

Una altra novetat d'enguany és "Món animal", una curiosa novel·la que signa el vila-realenc Jordi Colonques. Sota el paraigua de l'humor, l'escriptor ens relata les vivències d'una trentena de personatges de tot tipus i condició: cadàvers, màfies, esglèsies, periodistes... amb el rerefons d'un vell parc zoològic que s'ha de reinaugurar com Món animal, una espècie de parc temàtic que simula els ecosistemes africants, amb fauna i flora inclosa. Una història que no va deixar indiferent el jurat del Premi Vila de Puçol 2010.

La tercera presentació també correspon a la col·lecció Narratives. Set dies hi ha de dilluns a diumenge i "Set narracions curtes per a una setmana llarga" ha preparat el castellonenc Joan Andrés Sorribes. Són una setena d'històries que passen el filtre irònic de l'autor, per donar pas a gairebé contes que oscil·len entre els fets reals i els surreals, i que van convèncer un altre jurat l'any passat. En aquest cas, el del Vila d'Almassora.

A banda, eixa mateixa vesprada també hi estarà signant exemplars del seu últim llibre en Pep Castellano. El d'Albocàsser també compta amb una obra a la Feram, "L'estirp de la sang reial". Aquest, junt els altres tres, hi són a la disposició del públic durant tots els dies de la Fira, a la tauleta dels autors comarcals. A més a més, cal recordar que els llibres adquirits a la carpa de Santa Clara gaudeixen d'un descompte d'un 10%. El programa de la vesprada de dimecres es completa amb la presentació d'El Pont, la Cooperativa d'Escriptors de les comarques castellonenques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada