divendres, 21 d’octubre del 2011

Les novetats d'Onada Edicions per al mes de novembre

Us presentem les properes novetats d'Onada Edicions, que veuran la llum en aquest mes de novembre. Com es pot apreciar, de nou l'editorial ha apostat per tota mena de gèneres: la novel·la, la poesia i el teatre (amb les obres guanyadores del prestigiós Ciutat de Sagunt), l'assaig històric, l'assaig literari i el llibre juvenil.


JOSÉ VICENTE BORRÁS
Memorias de un maestro repúblicano

Ángel Rodríguez de Mier, La Barcella 11

Al mestre de Càlig José Vicente Borràs el van condemnar a mort fins en dues ocasions durant la posguerra. A la presó de Castelló, va escriure una sèrie de relats, que ara veuen la llum junt a les seues memòries personals, en un apassionant recorregut en primera persona pels temps de la guerra civil i els difícils anys posteriors.



LA DOLÇAINA MÀGICA

Joaquina Barba, La Feram Sèrie Roja 2

Aquesta rondalla conta les aventures que Hipòlit, el seu protagonista, viu a les muntanyes treballant de pastor. Mitjançant la lectura de les descripcions que fa dels camins i paisatges que s’hi va trobant, els lectors descobriran, a més d’una part de la geografia valenciana plena de màgia i fantasia, el secret que envolta la misteriosa dolçaina que des de l’inici de l’aventura escolta el jove Hipòlit.




LA MORT, A L'OMBRA DEL BIBLIOTECARI

Màrius Moneo, Narratives 16

Un matí esplèndid d’octubre, un jove anomenat Antoni Maria Cluet, molt apreciat per la gent de Corbera, troba la mort a la serra del Grau. Artemi Boix, un bibliotecari local afectat per una misantropia extrema, té la fatalitat de ser a prop de l’indret quan es produeix el fet tràgic. Tot i que ignora l’abast i les conseqüències dels esdeveniments, percep un element d’estranyesa en una situació que només ha entrevist. Després d’això, el bibliotecari intentarà de mantenir-se al marge de la truculenta mort, però es veurà atrapat en una mena de laberint: la seua vinculació amb el desaparegut esdevindrà cada cop més profunda, fins a arribar al punt de sentir-se com un autèntic suplantador de la víctima. Potser serà per aquest motiu que provarà amb insistència de saber la veritat i de donar-li el darrer consol —encara que siga a títol pòstum— d’una mica de justícia.


DIÀLEGS DE DALT I DE BAIX

Orland Verdú, Teatre 4

Un camp de batalla infestat de caragols amb un Filòsof que escriu les seues memòries assetjat per un Soldat que l’interroga a punta de pistola; una Dona pertorbadora i inestable que anhela tenir poder i ser feliç acompanyada d’un inexpressiu Home en un món futurista on els records subsisteixen en les memòries de les màquines; una Filla que vol comprendre el seu passat i la mort del seu pare, i qüestiona l’amor incondicional de la seua Mare des de l’hospital; i un Poeta còmic i tràgic que intenta seduir desesperadament la misteriosa Estimada i esbrinar el seu destí abans que arribe el tren i haja de començar el gran viatge.
Diàlegs de Dalt i de Baix està format per quatre peces teatrals independents i autònomes relacionades per les seues idees i símbols, i constitueixen un exemple dialèctic entre dos personatges que xoquen inevitablement. Les propostes tracten alguns dels temes universals de la nostra filosofia: la guerra, la felicitat, l’amor i el destí. Cada peça és un món distint amb ressonàncies dels altres i una proposta formal i estilística diferent, amb la constant d’uns diàlegs esmolats i rítmics, on l’inquietant i el suspens, la vida i la mort, s’ajunten poèticament.


TRES ESTRELLES MICHELIN

Joan Adell Álvarez, Poesia 12

Tres estrelles Michelin no és un recull monotemàtic. Es tracta d’un aiguabarreig de sentiments entre els quals cal destacar la nostàlgia (Les dues tàpies, Tot és transparent, Tardoral, La nostra cala…), els somnis (Equinoccial), l’amor i el desamor (Canícula, Carrer avall, La tela blanca…), la crítica social (Tres estrelles Michelin, El violinista, Parc temàtic, El jersei del mestre…), el dolor de les absències (Tu no hi ets, El recordatori, Un mirall esmicolat…) o les pors crepusculars (Un prec, Canvi d’hora, Parc d’hivern, El llibre de les tardes, Arribarà el capvespre…). Alhora, però, l’autor no ha volgut tancar-lo sense deixar oberta, ni que siga lleu, una escletxa a l’esperança per a aquells que tot just acaben d’arribar (Un núvol, Cançó de bressol…).


JOSEP ANTON BAIXERAS,
LITERATURA I ACCIÓ CÍVICA


Diversos autors, La Nau 14

Josep Anton Baixeras fou, sobretot, un escriptor d’amplis interessos —narrador, dramaturg, traductor, promotor de la literatura alemanya—, però també un intel·lectual amb una projecció cívica que va començar en l’activisme cultural antifranquista i va culminar amb l’elecció com a senador de l’Entesa dels Catalans en les primeres eleccions democràtiques. La majoria d’estudis d’aquest llibre que se li dedica de manera monogràfica se centren en l’anàlisi de la seva obra literària, la part de la seva actuació de què se sentia més íntimament satisfet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada