dimecres, 9 de novembre del 2011

"Literatura de guerrilla": Francesc Calafat parla de "Món animal"

L'escriptor saforenc ha publicat una ressenya de la novel·la de Jordi Colonques al suplement literari de l'edició valenciana d'El País, Quaderns. Sota el nom de "Visió negra del món actual", Francesc Calafat aborda la narrativa de "Món animal", una història farcida de personatges "triturats per una misèria (...) provoquen l'humor i gelen el riure", ubicats en una València amb tints paròdics.

La ressenya sencera es pot llegir tot clicant a la imatge.


A més a més, en el seu bloc, Jordi Colonques ha comentat la ressenya de Francesc Calafat. El de Vila-real ha destacat que l'hagen qualificat de "literatura de guerrilla", atès que emmarca la seua obra en la Série B, l'equivalent escrit del cinema popular i que aborda temàtiques més allunyades de les grans obres, com l'humor negre a "Món animal".

Jo sempre he considerat els meus texts de sèrie B. Si pense en una manera de justificar-ho (la voluntat d'escriure material de caire popular, carn de fanzine) sempre em venen al cap les reflexions de Joan Fuster al seu "Ara o Mai", sobre la necessitat de que la llengua catalana ocupe nínxols que li són restringits (ho eren l'any 1981) per tal d'assolir la completa normalitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada