divendres, 4 de novembre del 2011

Olga Besolí presenta les Contalles de Muniatto i Pols de roses a Benicarló

Passat dissabte, l'Ateneu Cultural de Benicarló va acollir la presentació de dues obres de l'escriptora Olga Besolí. D'una banda, la publicació de l'obra de teatre "Pols de roses", amb la qual va guanyar el Premi Micalet 2009 i que ara veu la llum en paper; d'altra, va fer cinc cèntims del seu treball com a guionista de les Contalles de Muniatto, la col·lecció que duu a terme junt la seua germana Ester.

L'acte, que va omplir el local, es va encetar amb unes paraules del president de l'Ateneu, Adrià Garcia, qui va exposar les qualitats d'Olga Besolí com a narradora en diversos estils literaris. Tot seguit, i ja centrat en els Contes de Muniatto, es va cedir el torn a Òscar París, representant de l'editorial Onada, qui va assenyalar els valors que contenen les diverses Contalles. Finalment, l'autora va explicar diverses anècdotes de la Col·lecció, com ara l'origen de la idea i la seua plasmació en el paper. També hi va fer esment de com hi treballa junt la seua germana o d'on prenen les idees per a noves aventures. Va concloure aquesta primera part de la presentació amb la lectura d'un conte molt apropiat per aquestes dates: "Muniatto busca bolets".


Després, l'acte va continuar amb la presentació de "Pols de roses", un llibre ben allunyat de les Contalles. Es tracta d'una obra de teatre que aborda temes com la mort o l'amor, amb dos protagonistes, Marc i Aleix, que afronten la malaltia degenerativa del segon. Olga Besolí va parlar de la seua visió sobre aquest gènere, en el qual acredita una allargada experiència dalt dels escenaris. Per tancar la vesprada literària, s'hi va formar un col·loqui amb el públic, on es va parlar de llibres, d'autors o de la creació a les nostres comarques, entre d'altres.

Imatge: Ateneu Cultural de Benicarló

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada