dilluns, 5 de desembre del 2011

Al Perú, de viatge. "El regal en la mirada" ressenyat per Vicent Usó

L'autor de "La mà de ningú" ha parlat del nou llibre del castellonenc Joan-Baptista Campos, un relat de viatges que explora els racons més coneguts i desconeguts del Perú, al llarg d'un recorregut de tres setmanes pel país andí.

Vicent Usó destaca la capacitat de Campos per donar una volta al gènere i abastir el projecte des de la senzillesa del turista que duu el trajecte programat abans d'arribar-hi, per contra, "hi trobem un dietari bastit a partir d'una mirada senzilla, atenta als detalls, receptiva a la diversitat de punts de vista que cada viatge comporta. I una prosa clara, solvent, que ajuda a crear complicitats amb el lector", destaca l'escriptor vila-realenc. De fet, l'ús de la llengua és clau per descriure de forma planera el que l'autor de "El regal en la mirada" s'hi troba al seu camí i les experiències amb les diverses persones que hi van apareixen.

"Lima, Arequipa, Machu Pichu..., Campos organitza el llibre per jornades i ens va explicant les visites de cada dia, però també les seues impressions personals, i intenta entendre i fer-nos entendre als lectors com és la gent amb què es troba, quina és la seua manera de viure i fins i tot d'entendre el món. Això, amb quatre pinzellades, és clar, que un viatge d'aquesta mena no dóna per a aprofundir en excés."

La ressenya sencera es pot llegir al bloc de Vicent Usó, "El rastre de Clarisse", o a la pàgina institucional de Vila-real.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada