dimarts, 28 de febrer del 2012

Jordi Colonques i Mercè Climent, literatura i música al Terrat

Dos autors de la nova fornada de literatura valenciana van compartir taula en la darrera sessió de "Escriptors al terrat", la iniciativa de l'Octubre Centre de Cultura Contemporània per difondre les obres fetes ací entre el públic. I encara que la temàtica i l'estil de Jordi Colonques i de Mercè Climent ocupen carrils separats, entre els dos van oferir un ampli panorama del que abasten actualment les lletres valencianes.

D'aquesta manera, el de Vila-real va parlar de "Món animal", la novel·la d'humor negre i àcid, de "sèrie B" com s'ha assenyalat, amb la qual hi va guanyar el Vila de Puçol 2010. També hi va tractar versions d'aquest caire traslladades al microconte, o "ximpleries", com es poden llegir al seu bloc. Colonques, a banda de biòleg de formació i escriptor, es dedica a altres arts, com ara la música; i acompanyat de la veu de Marga Landete va interpretar una cançó del seu grup, Ximples.



Per la seua banda, Mercè Climent va optar per una presentació més intimista, entre la poesia i la prosa, tot seguint el fil característic de la seua bibliografia amb "Els primers gestos del verd" (del qual hi va llegir un fragment i que dóna títol al seu bloc) o de la seua darrera obra, la novel·la eròtica "Somiant amb Aleixa".

Precisament, al bloc de l'autora d'Alcoi es pot llegir una crònica d'aquestos Escriptors al Terrat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada