divendres, 17 de febrer del 2012

L'Información entrevista Juanjo Roda i la cuina de la garrofa

L'alacantí Información, diari de referència al sud valencià, també s'ha fet ressó del llançament del llibre "La pastisseria i la cuina de la garrofa", i a finals del mes de gener va entrevistar a un dels seus coordinadors, el cuiner Juanjo Roda, a la vegada director de la col·lecció gastronòmica La teca.

En la conversa, el de Vinaròs exposa l'objectiu d'una publicació centrada en un producte nostrat però secundari, "potenciarla, reintroducirla y dignificar su uso en nuestra gastronomía". I és que durant dècades, la garrofa va ser un simple succedani de la xocolata en temporades de carestia. Tot i això, cuiners, pastissers i investigadors de la Fundació Alícia han demostrat que amb la garrofa, en format de farina torrada, es poden cuinar variats i saborosos àpats.

Es un alimento acalórico, apto para celíacos , rico en vitaminas, hidratos de carbono y fibra y muy adecuado para ligar y espesar. Además puede aportar una gran gama de sabores en función del grado del tostado. Así, se puede usar en una picada para ligarla salsa como en el pollo o como en las magdalenas que llevan la harina muy tostada y recuerda al cacao.

L'entrevista sencera es pot llegir tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada