dimecres, 28 de març del 2012

Les noves aventures d’en Miquelet Setencàrrecs

Miquelet, un xiquet ampostí, té nous encàrrecs per fer-li la vida més fàcil a la gent del seu poble. Acompanyat a tot arreu de la seua millor amiga, la granota Teresina, el protagonista es troba enmig de xicotetes i grans dificultats, de les quals se n’haurà de sortir amb l’ajuda d’enginyoses idees.

Altres encàrrecs de Miquelet” és el segon llibre d’aquesta nissaga, a càrrec de Jesús Serrano i de Jordi Alfonso. L’èxit obtés amb “Els encàrrecs de Miquelet”, publicat fa un any, els ha motivat per a escriure nous contes d’aquestos simpàtics personatges, que es presenten en públic el proper divendres 30 de setembre, a la biblioteca de la capital del Montsià.

Tot continuant el fil de l’anterior volum, els sis nous encàrrecs de Miquelet i Teresina tenen lloc en les dècades dels anys 30 i 40 del passat segle XX, dins d’alguns dels esdeveniments més destacats de la història local ampostina, com l’arribada del futbol, la posada en marxa del Carrilet de la Cava o la destrucció del pont penjant sobre l’Ebre durant la Guerra Civil.

Narrats en forma de contes especialment adreçats a lectors d’entre 7 i 10 anys, hi apareixeran els retalls de l’Amposta de fa 80 anys, amb els seus personatges, la seua vida quotidiana i els seus carrers i places.

Els autors

L’impulsor de “Els encàrrecs de Miquelet” és en Jesús Serrano, ampostí i llicenciat en Història, que va buscar en els contes una nova via per difondre aquestes vivències entre les noves generacions. Està il·lustrat per Jordi Alfonso, reconegut dibuixant de Móra d’Ebre que ha treballat per a diverses revistes europees.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada