dimecres, 4 d’abril del 2012

Buscant noves primaveres entre els hiverns. Ressenya de "Kalenda d'hivern"

El nou poemari de Raimond Aguiló, premi Vila d'Almassora 2011, ha estat recomanat pel bloc "Lo que sé de mis libros", de temàtica literària. L'autor de la ressenya hi destaca, en primer pla, el "respecte" que el poeta de Falset hi té pel gènere que ha conreat les darreres dècades. En "Kalenda d'hivern", les composicions giren al voltant de la idea de la nostàlgia i el pas del temps, però amb brins d'esperança: "buscando entre los inviernos de cada día nuevas primaveras que nos ayuden a continuar en el camino."

El lector encontrará en las páginas de “Kalenda d’hivern” poesía de verdad, de esa que al poeta de Reus le fluye, “li raja” dice Jacint Sala en su excelente prólogo, con la naturalidad que da la experiencia y la conciencia del tesoro que uno tiene entre las manos.

A més a més, el text de "Lo que sé de mis libros" també hi apunta la "sensabilitat" d'Aguiló per unir dos elements gairebé siamesos, el "vers i la vida". Per concloure, l'autor de la ressenya, tot atenent a la llengua de l'espai, ha traduit al castellà una mostra de la poesia d'Aguiló.

La ressenya sencera es pot llegir tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada