dilluns, 2 d’abril del 2012

El més consultat a Onadaedicions.com durant març

Un cop més, recuperem entre les estadístiques quines han estat les obres més vistes en ficció i no-ficció a la pàgina web d'Onada durant el passat mes de març.

FICCIÓ

1. Vitis vinifera cataloniae. Un cop més, i ja van tres mesos consecutius, els relats eròtics per a amants del vi que ens proposa l'escriptor de Castelló Vicent Palatsí se situen al més alt de les estadístiques en l'apartat de ficció. Des de la seua publicació, l'estiu passat, ha estat un dels títols més sol·licitats pels lectors i lectores i per aquest motiu, ha estat una de les tries per a la Llança de Sant Jordi 2012.

2. Un pont sobre el meridià. Una de les darreres novetats de la col·lecció Narratives, un llibre amb dotze autors i una autora, tots ells pertanyents a l'Associació El Pont, la qual hi pretén esdevindre un punt de trobada entre els escriptors i escriptores del nord valencià. Aquest llibre, doncs, és una mena de targeta de presentació per mostrar la literatura que s'hi treballa a aquestes comarques, amb noms com Jordi Colonques, Vicent Sanz, Joan Pla o Joan-Baptista Campos, entre d'altres.

3. Els cossos oblidats. El poemari del valencià Salvador Iborra hi manté l'interés entre el fidel públic consumidor d'aquest gènere, que, al contrari del que hi pot semblar, continua ben viu entre la literatura catalana. Versos combatius i compromesos d'aquest jove intel·lectual, guardonat amb el Bru i Vidal Ciutat de Sagunt del 2009.

4. Després del silenci. A poc a poc, sense pressa però sense pausa, el llibre d'Enric Lluch ha esdevingut un modern clàssic de la literatura valenciana dels darrers anys. El d'Algemesí ha construit una sòl·lida novel·la que entremescla el drama familiar amb la nostra història recent, que explora les vivències de tres generacions arran de la nissaga de Joan Queralt. A l'igual que l'anterior, també s'hi va alçar amb el Ciutat de Sagunt, en aquest cas el de Narrativa.

5. Set narracions curtes per a una setmana llarga. Els contes de Joan Andrés Sorribes, guanyador del Vila d'Almassora 2010, resisteix un cop més en la llista dels més consultats en l'apartat de ficció, que en aquest març agafa fins tres reculls d'aquest gènere, senyal inequívoc de l'interés del lector per aquesta narrativa curta.

NO FICCIÓ

1. La pastisseria i la cuina de la garrofa. El receptari ocupa per tercera vegada el lloc d'honor a l'escalafó de les obres de no-ficció. L'original i innovadora proposta de la Fundació Alícia i altri ha guadit d'un ample interés tant des del públic com des dels mitjans de comunicació, on ha aparegut, entre d'altres, al Telenotícies i al programa Divendres, ambdòs de TV3. Amb tot, s'està aconseguint que les cuines catalanes tornen a veure un producte ben nostre, la garrofa, com un ingredient a tindre en compte a qualsevol àpat.

2. La cuina del Delta de l'Ebre. Sense perdre de vista els llibres gastronòmics de La teca, l'obra dedicada a les receptes tradicionals de la Cava, al bell mig del Delta, ocupa el segon lloc, que fa palesa de la popularitat que hi tenen aquesta mena d'obres. El recopilatori de l'Associació Local de Dones és una de les novetats que ens ha deixat març, i va comptar amb una exitosa presentació a aquesta localitat deltaïca.

3. Ara, Estellés. 12 poemes, 12 cançons a Benicarló. Un llibre que s'ha posat d'actualitat els darrers dies, arran, d'una banda, de la presentació a Burjassot, llar de Vicent Andrés Estellés; un acte que hi va comptar amb els quatre autors i autores de l'obra, Francesc Delcastillo, Carme Alonso, Pepa Àlvarez i Òscar Coll, així com de Ximo Caffarena i la resta de músics i cantants que han fet possible el disc. I d'altra banda, a causa del documental "Estellés, poeta de meravelles", emés per Canal 9 la setmana passada, amb el qual s'hi va col·laborar.

4. La vida tortosina. Volum I. Abril serà el mes de l'obra del tortosí Quimo Panisello. Després de l'exitosa primera part, sorgida per a Nadal i exhaurida en poques setmanes, per als propers dies s'espera que arriben a les prestatgeries el segon volum d'aquest recorregut complet i gràfic que ens proposa el dissenyador, qui ha dedicat gairebé set anys de recerca en arxius i entrevistes personals per rememorar-nos aquella Tortosa de fa més de mig segle.

5. El Poble Nou. La darrera colonització del delta de l'Ebre. Tanca l'escalafó, de nou, aquesta obra pertanyent al projecte "La transformació del territori", del 2008, destinada a aprofundir en les infraestructures històriques que van modernitzar aquestes comarques, com ara la colonització del Delta. El llibre d'Antoni López i Emeteri Fabregat és un recorregut històric per aquesta localitat creada per l'administració fa poc més de mig segle.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada