dilluns, 21 de maig del 2012

"Humor i tendresa a mans plenes". Jesús Tibau ressenya "Del bon humor tortosí"

L'escriptor ha comentat l'obra que Joan Moreira va escriure en els seus darrers any i que ha passat gairebé sis dècades amagada fins que la família ha decidit publicar-la per difondre i compartir aquest trosset de la història contemporània tortosina. I és que "Del bon humor tortosí", com assenyala Jesús Tibau, "ens descriu una multitud de personatges de la Tortosa de la primera meitat de segle XX. Ens els presenta sense embuts, tal com raja, encara vius malgrat el pas dels anys, i mentre llegeixes diràs que els veus passar pel carrer, per la vora de la Catedral o en alguna de les tavernes de l'època".

La quotidianeïtat, les xicotetes històries del dia a dia, els malnoms... són la base de la qual es nodreix "Del bon humor tortosí", amb un fort component nostàlgic dels qui van conèixer aquells anys:  "la llàstima és la gent que no l'ha arribat a conèixer, i hauria xalat de valent reconneixent molts dels personatges que hi surten", apunta Tibau.

L'article sencer de l'autor de "Tens un racó dalt del món" es pot llegir tot clicant ací. A més a més, ha penjat un vídeo on hi llegeix fragments del llibre de Joan Moreira.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada