divendres, 4 de maig del 2012

Quimo Panisello, entrevistat al Més Ebre

L'autor de "La vida tortosina" ha estat entrevistat en el número del 4 de maig de la revista Més Ebre, dins l'espai que Michel Viñas dedica al "Crac de la setmana", persones que han reeixit en algun aspecte dins de les comarques ebrenques. En aquest cas, la conversa amb Panisello s'hi suma al reconeixement que l'autor de la monografia ha obtingut darrerament arran del seu èxit doble, atès que tant el segon volum com la reedició del primer volum han estat els més venuts a Sant Jordi a Tortosa.

L'origen del projecte

Viñas i Panisello comencen l'entrevista amb la gènesi de "La vida tortosina", que es remunta a deu anys enrere, quan hi va trobar un roll d'etiquetes mentre hi feien obres a la casa del seu besavi. "Crec que en el fons és el que m’impulsa a fer aquesta obra, que sols vol recollir el dia a dia de tota una generació (la de mons pares) per transmetre-la a les posteriors generacions, com la de les meues filles".

D'aquesta manera es va encetar una minuciosa recerca del que va ser una època, entre 1939 i 1979, a la capital ebrenca, recordant els comerços, entitats, indústries, personatges, etc. a partir d'una bona quantitat de material gràfic recuperat d'aquest període i que ha donat peu a un llibre de més de 700 pàgines, dividit en dues parts. Tot i això, l'autor ha assenyalat la possibilitat d'ampliar-lo: "estic sopesant la idea de fer un tercer volum de La vida tortosina per al pròxim Sant Jordi".

"Els lectors trobaran mitjançant una gran profusió d’imatges de tot tipus, la història de les persones, que dia a dia, amb tot el seu esforç, van reconstruir una Tortosa destrossada per la guerra. Trobaran botigues o comerços que han conegut o dels quals n’han sentit a parlar".

L'entrevista completa a Més Ebre es pot llegir tot seguit.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada