dilluns, 7 de maig del 2012

Sagunt va acollir la presentació dels guanyadors dels Premis Literaris del 2011

Els autors que van guanyar els darrers Ciutat de Sagunt van presentar les seues obres al públic de la capital morvedrina, en un acte celebrat a la biblioteca Cronista Chabret. El certamen, un dels més prestigiosos de les lletres valencianes des de la seua posada en marxa al 1997 per part de Promoció del Valencià de Sagunt, va reunir a Màrius Moneo, guardonat en Narrativa, Joan Adell, en Poesia i Orland Verdú, en Teatre. Les tres obres estan a les llibreries des de passat novembre, on han tingut una bona rebuda per part dels lectors i les lectores.

Orland Verdú, Joan Adell, l'alcalde de Sagunt, Alfred Castelló, Màrius Moneo i l'edil Davinia Bono. Imatge del Gabinet de Comunicació de l'Ajuntament de Sagunt.

"Tres estrelles Michelin" és el poemari amb el qual Joan Adell (Blanes, 1938) convencia el jurat del XIV Jaume Bru i Vidal, el més veterà de les tres seccions a concurs. Es tracta d'una reflexió al voltant del pas del temps i la nostàlgia.

Mentre, amb "La mort, a l'ombra del bibliotecari", Màrius Moneo (Berga, 1964) ens endinsa en Corbera, un poblet costerut on un crim posarà en complicacions al tímid bibliotecari de la vila. 

Finalment, el més novell dels Premis, el Pepe Alba de Teatre, va recaure en "Diàlegs de Dalt i de Baix", d'Orland Verdú (Petrer, 1982), una obra en quatre escenes on parells de personatges tractaran temes universals com l'amor o el destí.

Els assistents a l'acte van rebre com a obsequi un exemplar de les obres guardonades. A més a més, es va aprofitar des del consistori saguntí per recordar la importància del certamen, que en aquestos moments es troba a l'espera d'anunciar els guanyadors de l'edició del 2012. També s'hi va dedicar un instant a recordar Salvador Iborra, qui va endur-se el Bru i Vidal del 2009 amb "Els cossos oblidats".

Més informació i imatges de l'acte a la pàgina de l'Ajuntament de Sagunt.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada