dimecres, 13 de juny del 2012

"La serenor és un dels elogis més preuats que he rebut dels meus lectors". Entrevista a Joan Adell, autor de "Tres Estrelles Michelin"

Josep Manuel San Abdón parla amb l'autor del poemari "Tres estrelles Michelin", guanyador del Ciutat de Sagunt de Poesia 2011. Joan Adell (Blanes, 1938) exposa algunes de les claus que han fet el llibre siga un dels més demanats en la col·lecció Poesia d'Onada.

Com es desprén en la conversa entre Adell i San Abdón, un dels protagonistes del llibre és el temps. El temps que passa i que deixa una certa nostàlgia al seu pas. Però, com apunta l'autor, s'enfronta al que vindrà amb "la voluntat de viure plenament el camí que ens resta". Per aquest motiu i davant la presència de la mort al final d'eixe camí, entrevistador i entrevistat coincideixen en un punt: la serenor. 

(JM. San Abdón) Malgrat la por a la mort que s’observa en alguns poemes, en general en el llibre s’afronta el pas del temps i la proximitat de la mort amb una gran serenor. 
(J. Adell) Sí, i això, la serenor, és un dels elogis més preuats que he rebut dels meus lectors. És una actitud gens forçada, sense cap altre mèrit que contemplar l’extinció de la vida com un fet natural.

Altres temes pels quals hi discorre la conversa passen per la crítica social de la poesia, la influència d'Estellés o la presència del tema familiar. L'entrevista sencera es pot llegir al bloc Converses i lectures, tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada