dijous, 21 de juny del 2012

Per a la joventut, l'estiu és temps de lectura


L'estiu és jove. Quasi tres mesos per davant per fer tot allò que no s'ha pogut durant el llarg curs escolar. Hores i hores per passar-les amb la colla, a la platja o a la piscina, fent esports o viatjant... i llegint. La tranquilitat estival és perfecta per tastar un bon llibre i viure tota mena d'aventures entre les pàgines; descobrir personatges, indrets o èpoques fantàstiques, que ens emocionen, ens divertisquen o ens facen somiar.

L'estiu és perfecte per buscar a la Feram, un ésser mitològic de les nostres terres que viu al Castell de Cervera, i també, l'emblema de la nostra col·lecció juvenil, dividida en tres colors segons l'edat. La Sèrie Roja és la més jove (10-12 anys) i compta amb la màgia de Sant Joan a "A l'altra banda del foc", la rondalla "La dolçaina màgica" o un conte que aborda el fenòmen de la immigració a "Aixa arriba l'escola".

"Quaranta-sis contes i un gelat" és l'estiuenc títol que obri la Sèrie Groga (12-14 anys). És un experiment literari: d'una curta història al voltant d'una xiqueta, un xiquet i un gelat de kiwi, hi sorgeixen fins 46 versions de tota mena. I també podeu seguir les investigacions del comissari Arrufat per les terres del Maestrat a "L'estirp de la sang reial".

Per als més majors, la Sèrie Verda (14-16 anys) proposa dos llibres que aborden la nostra història. A "El secret del guerrer hongarés" viatgem fins l'Edat Mitjana per acompanyar el jove templer Miquel de Remcy en les seues aventures. I a "El magma silenciós", dos joves, Víctor i Marcel, descobriran el que va ocòrrer en les nostres comarques durant la Guerra Civil i la posguerra.

Relats carregats d'aventura, d'humor, d'emoció i de màgia, per passar unes vacances rodones. I és que l'estiu, és temps de lectura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada