dijous, 26 de juliol del 2012

"De llibres com aquest ens en farien falta una pila" Serra d'Or parla de "Josep Anton Baixeras, literatura i acció cívica"

La revista s'ha fet ressò d'aquesta obra, que va aparèixer a les llibreries el passat mes de novembre, i que recull un seguit d'aportacions de diferents estudiosos al voltant de l'obra de l'intel·lectual tarragoní Josep Anton Baixeras. L'article, publicat en la secció de Lectures, exposa hi va ser "un escriptor que al seu moment -especialment en el tombant entre els anys cinquanta i seixanta- va tenir un relleu notable, però que després ha quedat diluït en l'oblit". Caldria recordar els llibres de contes Perquè sí (1957) i Perquè no (1960, Premi Víctor Català), així com la novel·la L'anell al dit (1963, finalista al Sant Jordi).

Per superar aquest oblit, "Josep Anton Baixeras, literatura i acció cívica" pretén redescobrir la llarga trajectòria cultural d'aquest autor, en les seues múltiples facetes: "la tasca intel·lectual i cívica, el periodisme, la narrativa, el teatre i la traducció". Els articles estan signats per Montserrat Palau, Lurdes Malgrat, Francesc Domènech, Agnès Toda, Jordi Jané, Josep A. Codina, Neus Penalba i Núria Santamaria, així com per Magí Sunyer, qui exerceix de coordinador editorial.

És llàstima que el volum hagi passat pràcticament desapercebut, tant a les llibreries com a les pàgines de la crítica especialitzada. I és que de llibres com aquest ens en farien falta una pila.

La ressenya sencera es pot llegir a la pàgina 108 del número de juliol-agost de Serra d'Or.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada