dimarts, 10 de juliol del 2012

Diverses obres d'Onada a "Tens un racó dalt del món"

Al llarg d'aquest cap de setmana, l'escriptor, crític i blocaire Jesús Tibau s'ha fet ressò d'un parell de les darreres novetats d'Onada en la seua pàgina Tens un racó dalt del món. Es tracta dels "Altres encàrrecs de Miquelet" i de "Un pont sobre el meridià", dues obres ben diferents però que convergeixen en centrar-se i explorar el seu territori.

Miquelet (i la granota Teresina) ha esdevingut tot un personatge popular a Amposta. La creació de Jesús Serrano i dibuixat per Jordi Alfonso ha estat un dels llibres més exitosos a la capital del Montsià en els darrers mesos, gràcies a la seua originalitat: contar a grans i menuts algunes de les historietes ampostines conegudes i desconegudes de principis del segle XX.

Per la seua banda, "Un pont sobre el meridià" és el primer recull de relats que ha dut a terme El Pont, la cooperativa d'escriptors i escriptores de les comarques castellonenques, en el qual s'han centrat en l'actualitat d'aquest territori a través d'un seguit de narracions que prenen el pols a la societat en la qual s'hi inscriuen: una autèntica radiografia al que ha estat (i és) el nord valencià mitjançant la literatura.


Reposicions de la 3a temporada de Tens un racó dalt del món

A més a més, la vessant televisiva de Tibau, mitjançant el programa de Canal 21 "Tens un racó dalt del món", ha arribat al final de la seua tercera temporada, en la qual ha entrevistat a més d'una vintena d'autors i autores de les nostres terres.

Durant l'estiu, la cadena ebrenca reposarà alguns dels lliuraments que ens ha deixat el programa en el darrer curs, entre els quals hi ha obres d'Onada. És el cas de la conversa amb les germanes Besolí, autores de les Contalles de Muniatto, que s'emetrà el proper 18 de juliol o amb Xavier Aixendri, qui ens farà cinc cèntims de l'obra del seu besavi Joan Moreira "Del bon humor tortosí" ja al final de l'estiu, el 12 de setembre. Tots dos capítols estan programats a les 21 hores. La llista completa de les reposicions es pot consultar ací.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada