dimarts, 23 d’octubre del 2012

150 persones van acudir a la presentació de "Benicarló, 1841-1965"

Alguns mitjans digitals ja s'han fet eco de la presentació de l'obra "Benicarló, 1841-1965" de Juan Luis Constante, que va tindre lloc el passat dissabte al vespre al Magatzem de la Mar, just un indret que va ser testimoni dels canvis que ha viscut la ciutat al llarg dels dos darrers segles.


La pluja no va deslluir l'acte, i al voltant de 150 persones, "un èxit" segons apunta el web de l'Ajuntament de Benicarló, van acudir-hi. El primer a intervindre va ser el representant d'Onada Edicions, Ramon París, qui va posar de manifest la importància i la dificultat per dur a terme aquest projecte, però que a les postres ha donat llum a una obra gairebé única en el nostre entorn. Tot seguit, un sextet de l'Associació Musical Ciutat de Benicarló, dirigit per Pablo Anglés, va interpretar dues obres ben caduferes i del Mestre Feliu, El Port i el Ball Pla.


La següent intervenció va ser la de l'autor. Juan Luis Constante va parlar dels processos que el van dur a confeccionar aquesta veritable enciclopèdia local. L'historiador i geògraf va apuntar que no li interessava tant "la història de les batalles", sinó "la història de Benicarló": el territori, la població, els organismes locals, etc. Va tancar l'acte l'alcade de la ciutat, Marcelino Domingo, qui va destacar la qualitat i l'orgull que representa el llibre per als interessats en l'evolució del seu poble.




Imatges de l'Ajuntament de Benicarló

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada