dijous, 18 d’octubre del 2012

Es lliuren els Premis Literaris Ciutat de Sagunt 2012


Aquest divendres 19 d'octubre es donaran a conèixer els guanyadors/es dels Premis Literaris Ciutat de Sagunt 2012. Serà a la Casa de Cultura Capellà Pallarés, ubicada al carrer Cavallers, 12 de la capital del Camp de Morvedre, apartir de les 19.30 hores, en un acte conduit per la companyia Camí de Nora.

De nou, tres són les modalitats a concurs en un dels Certamens literaris més destacats a les lletres valencianes:

El Jaume Bru i Vidal, Premi de Poesia, arriba a la seua quinzena edició. Va ser el primer guardó en atorgar-se, allà pel 1998. Enguany ha estat el més participat, amb 58 originals a concurs, que pretendran continuar el palmarès que compta amb autors de la mida de Joan-Elíes Adell, Miquel López Crespí, Salvador Iborra o el darrer, Joan Adell.

Trenta originals es disputen el XIV Premi de Narrativa, el més dotat dels tres. Des de que al 1999 guanyara Josep Planaspachs, han posat el seu nom al Certamen escriptors com Enric Lluch, Manuel Joan i Arinyó i Màrius Moneo, guanyador al 2011.

Finalment, la modalitat més jove és la de Teatre, Premi Pepe Alba, que ha rebut 35 originals per a la seua IX edició. Orland Verdú és el darrer dramaturg en obtindre el reconeixement saguntí, abans ja l'havien assolit Marc Artigau (en dues ocasions), Jordi Sala, etc.


En total, han estat 123 els originals que han aplegat enguany a Sagunt, gairebé el doble (63) dels que es van rebre l'any passat, un senyal del bon recorregut que continua marcant els Premis Literaris com a referència dins els certamens valencians.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada