dijous, 25 d’octubre del 2012

Joaquim Maria Puyal va parlar de comunicació i esport a Benicarló

Podeu veure algunes imatges de la presentació tot clicant ací.

La veu més coneguda del futbol en català va donar una conferència al voltant de la comunicació al saló d’actes de l’IES Joan Coromines, passat dimecres. Joaquim Maria Puyal va obrir el cicle “El llibre, un plaer” organitzat per Onada Edicions, amb el qual està previst portar a Benicarló figures culturals i literàries un cop al mes, fins el proper abril. 

Cent vuit persones, comptades personalment pel mateix Puyal, van escoltar al mestre del periodisme esportiu, un comunicador reconegut en ràdio i televisió, on ha deixat programes que han passat a la memòria col·lectiva, com ara “La vida en un xip”, i que també ha desenvolupat una important tasca en l’estudi de la llengua. El de Catalunya Ràdio va parlar de com funciona la comunicació, amb motiu del seu últim llibre, “Aicnàlumba” (“Ambulància” a l’inrevès, tal i com es llegeix des dels espills retrovisors dels vehicles). Amb un estil didàctic i amè, Puyal va mostrar la importància dels elements bàsics que rodegen i condicionen el fet comunicatiu entre un emissor i un receptor. 

Tot seguit, l’acte va continuar amb les preguntes del públic al protagonista, sobretot, relacionades amb el món del futbol i del Barça. Puyal va opinar al voltant de la politització de l’esport i va contar anècdotes, com haver de cantar gols sota la taula del comentarista per tal d’evitar que l’emoció del moment moleste els seguidors de l’equip rival. També hi va explicar la història de la seua ja mítica frase “Urruti, t’estimo”, arran del penalt aturat pel porter basc que li donava la lliga als blaugrana, en aquell ja llunyà 1985. Puyal es va referir a aquest encontre com la retransmissió més especial de la seua dilatada carrera. 

Cicle “El llibre, un plaer” 

Després de signar alguns exemplars del seu llibre, el periodista va tornar a Barcelona amb un bon record i amb un obsequi d'una caixa de productes del camp benicarlando, gentilesa de Benihort i Fundació Caixa Benicarló. Amb Joaquim Maria Puyal s’obri el cicle de conferències d’Onada Edicions “El llibre, un plaer”, que té previst portar al mes de novembre al filòleg Vicent Pitarch i al dibuixant Xipell per presentar el seu “Viatge al país de Tombatossals”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada