divendres, 12 d’octubre del 2012

La cletxa-quebab de garrofa, vista per La Cuina Violeta

Si hi ha un tret que hi destaca de "La pastisseria i la cuina de la garrofa" és, sens dubte, l'originalitat. Aquest condiment, en forma de farina, havia estat a les nostres cuines des d'antuvi, però, la seua condició de succedani, associat a èpoques de carestia, l'havien apartit progressivament dels fogons. Per això, l'objectiu principal de l'obra passava per llevar-li eixa etiqueta a la garrofa, i presentar-la en formes innovadores, tot aprofitant les característiques nutritives i saboroses del fruit. 

El referent de la investigació culinària, la Fundació Alícia, i un bon grup de restauradors, pastissers i cuiners de les nostres comarques, hi van treballar per trobar-li un lloc a la garrofa en els plats més insospitats: des del gelat fins un pollastre, des d'uns espaguettis a una crep. 

Són receptes sorprenents, però a la vegada, perfectament reproduïbles a la llar. La darrera lectora que ha compartit la seua "experiència garrofera" ha estat La Cuina Violeta, un bloc culinari que s'ha atrevit amb les clotxes-kebabs de garrofa, amb un exitós resultat, tal i com podem veure a la fotografia. L'autora hi posa el seu toc personal al pa, substituint el de pagès per una pita

Us he dir que m'ha agradat molt aquest pa i fins i tot serveix per a fer-lo com a barra. La clotxa ha quedat molt bona. Per acompanyar-la podem triar un vi negre de la zona, que té tres D.O. molt importants: D.O.Q. Priorat, D.O. Montsant i D.O. Terra Alta.
I continuem passejant per les terres que fan aquests vins tan bons mentre escoltem Lluis Llach cantant Porrera. Ja no puc dir res més...

Podeu llegir la resta de l'article, amb la recepta, tot clicant ací. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada