dilluns, 26 de novembre del 2012

Preparant novetats: "Cocina de aceites de variedades tradicionales Territorio Sénia"


El territori del Sénia, espai de trobada entre valencians, catalans i aragonesos, hi amaga un tresor: centenars i centenars d'oliveres monumentals, que han presenciat durant segles el pas del temps per aquestes terres de secà. Aquestos arbres mil·lenaris encara hi continuen produint un oli d'excel·lent qualitat i que és la base del nou llibre de cuina publicat aquestos dies.

Amb el títol "Cocina de aceites de variedades tradicionales Territorio Sénia / Cooking with Traditional Varieties of Olive Oils from the Sénia Region", l'obra incorpora unes quaranta receptes en castellà i anglès, des del senzill i universal pa amb oli i sal fins a brandada de bacallà o vitello sott'olio, només per esmentar-ne un grapat, els quals se'n aprofiten de les propietats de les varietats farga, morruda, cuquello, sevillenca, empeltre i ivori.

Les receptes han estat preparades per la prestigiosa Fundació Alícia, una institució dedicada a la investigació i a la recerca en matèria gastronòmica i culinària i que ja hi va participar al llibre "La pastisseria i la cuina de la garrofa". Precisament, un dels impulsors de la Fundació, en Ferran Adrià, hi signa el pròleg.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada