divendres, 30 de novembre del 2012

Preparant novetats: "La venjança d'en Bernat" de Joan Molina


"La venjança d'en Bernat" és el nou llibre que ha publicat en Joan Molina Arrúe, reconegut actor de teatre, cinema i televisió (entre els seus papers hi ha l'alcalde de la sèrie L'Alqueria Blanca). El de Sant Jordi ens conta una dramatúrgia al voltant de les relacions d'amors i enganys entre un seguit de personatges del Regne de València en temps del rei Jaume II.

L'obra és una adaptació de "La venganza de don Mendo" de Pedro Muñoz Seca, que Molina ha valencianitzat. No només en la llengua, sinó també en els personatges, les situacions, els espais, etc. Escrita en vers, aquesta comèdia mostra que el teatre, a més de per a ser representat, també hi funciona com una bona lectura.

Les presentacions de "La venjança d'en Bernat" estan previstes per al dilluns 10 de desembre al Corte Inglés de Castelló i a l'endemà 11 de desembre al Corte Inglés de Colom, a València. Ambdòs actes estan programats per a les 19 hores.

La sinopsi

El comte Blai, després d’una sessió joglaresca, li diu a la seua filla Magdalena que ha decidit casar-la amb en Pere d’Alfafar, duc de Bou. Aquest, que desconeix l’afer amorós de Magdalena, ha decidit visitar inesperadament la seua promesa, que enxampa acompanyada del seu amant, en Bernat, marquès de Castellar. El marquès, en veure’s descobert, inventa el robatori d’un collar, motiu pel qual és empresonat al castell. És llavors quan en Bernat s’assabenta que Magdalena serà l’esposa del duc de Bou. El marquès de Montcada visita en Bernat perquè sap que és innocent i li lliura una daga per tal que es puga salvar o es puga suïcidar si es dóna el cas. 
Magdalena, el dia del seu casament, visita en Bernat a la cel·la i allí mateix ordena que l’empareden per lladre. Però en Montcada i els seus amics l’alliberaran i aconsegueix fugir. Ara en Bernat és Donat i es dedica, amb dues mores i tres jueves, a cantar trobes pels campaments militars. Mentrestant, Magdalena, muller del duc de Bou, té un afer amorós amb el rei Jaume, tot i que està enamorada del trobador Donat. Com tota relació secreta, Magdalena i Donat se citen en un cova d’amagat, però el duc de Bou n’està al corrent i vol matar la seua esposa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada