dimecres, 23 de gener del 2013

El diari alacantí La Verdad parla amb Joan Molina, autor de "La venjança d'en Bernat"

Aquesta vesprada, l'actor santjordienc Joan Molina baixa fins Alacant per a presentar el seu nou llibre, "La venjança d'en Bernat". Serà a l'Àmbit Cultural d'El Corte Inglés i hi comptarà amb la participació de dos companys de l'autor a la sèrie L'Alqueria Blanca, Joan Gadea i Carme Juan. També hi intervindran Tomàs Mestre, actor i director de teatre amb la companyia Els Saineters, i el filòleg i professor de valencià Jordi Vayà.

I aprofitant l'acte de presentació, el diari alacantí La Verdad ha dedicat un article-entrevista a Joan Molina, que signat pel periodista Eneas González Ferri, ens fa cinc cèntims de l'obra i l'autor. "Adoro el teatro en valenciano", apunta l'escriptor del Maestrat i que serveix de titular. De fet, "La venjança d'en Bernat" és l'adaptació al valencià d'un clàssic, La venganza de don Mendo de Muñoz Seca: "el código de humor, con mucho absurdo (...) lo he respetado al máximo e, incluso, he intentado aumentarlo, porque creo que los hombres que ríen, son más hombres, y las mujeres que ríen, son más mujeres", comenta l'autor.

"Se trata de una obra en verso y que querido respetar al máximo las rimas y la métrica. Pero además, he querido cuidar el idioma y he empleado mucho tiempo en buscar palabras bonitas de nuestra rica lengua".

Quant a la llengua, Molina, home de teatre, ha lamentat l'escassedat de textos i representacions en llengua pròpia a València, a diferència del que ocòrre a altres indrets de l'Estat. L'article de La Verdad es pot llegir tot clicant ací.

Nota a l'Información

L'acte de presentació de "La venjança d'en Bernat" també ha aparegut a l'altre diari de referència d'Alacant, l'Información, qui en un breu s'ha fet ressò de l'esdeveniment, com es pot llegir clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada