dimarts, 8 de gener del 2013

"Gerard Vergés i Príncep" es presenta aquest divendres a Amposta

Després de l'estrena a Tortosa, Emigdi Subirats duu el seu resum biogràfic sobre Gerard Vergés a Amposta, en una presentació programada per a aquest divendres 11 de gener, a les 19.30 hores, a la Biblioteca Sebastià Juan Arbó de la capital del Montsià.

"Gerard Vergés i Príncep" és un assaig breu però complet al voltant de la figura i l'obra d'aquest reconegut autor tortosí, una de les veus ebrenques clàssiques de la segona meitat del segle passat i del que duem del nou. Farmacèutic de professió, Vergés va ser un dels impulsors de la ja mítica revista cultural GEMINIS. Posteriorment, a partir de la dècada dels 80, va proseguir la seua bibliografia, especiament en poesia, assaig i biografia, tot sent guardonat amb el Carles Riba o el Josep Pla. Al 1997 va rebre la Creu de Sant Jordi. Actualment està considerat com un dels grans de les lletres ebrenques, junt a noms com Bladé, Arbó o Moncada.


A més a més de l'autor i l'homenatjat, l'acte comptarà amb la participació de la bibliotecària Joana Serret i de Dolors Queralt, presidenta d'Òmnium Terres de l'Ebre. Un recital poètic acompanyarà l'esdeveniment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada