dimarts, 29 de gener del 2013

I Gerard Vergés va retornar a l'institut

El divendres 25 de gener, les aules de l'Institut Joaquim Bau, a Tortosa, van acollir una presentació del nou llibre d'Emigdi Subirats, la biografia "Gerard Vergés i Príncep", un resum biogràfic sobre la figura i l'obra d'aquest gran autor ebrenc, un dels referents de les lletres nostrades (i de l'àmbit catalanoparlant) del darrer mig segle.
Vergés, escriptor d'una bibliografia curta però intensa, ha destacat en el camp de la poesia, en l'assaig, la biografia i la traducció, tot rebent diversos guardons tant literaris com cívics, entre d'ells, la Creu de Sant Jordi.

Vergés i Subirats van estar acompanyats de l'escriptor Manel Ollé, i van atendre a un auditori de l'alumnat de l'institut tortosí, com es pot apreciar en l'àlbum de Picasa que ha penjat el centre.


"Gerard Vergés i Príncep" és el segon volum de la col·lecció Gent Nostra, després del dedicat a un altre nom propi de la cultura tortosina, Manuel Pérez Bonfill. La propera presentació del llibre d'Emigdi Subirats està prevista per al proper 19 de febrer a l'Aldea.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada