dilluns, 7 de gener del 2013

Vicent Marzà i Manel Garcia Grau van ser nomenats "socis d'honor" d'El Pont

La Cooperativa d'Escriptors de les comarques de Castelló, va homenatjar dues figures literàries de les nostres terres que van marxar prematurament, el castellonenc Vicent Marzà i el benicarlando Manel Garcia Grau. En un acte celebrat el passat 13 de desembre al Centre Municipal de Cultura de la capital de la Plana, l'associació va nomenar-los "socis d'honor" d'El Pont i va esdevindre una emotiva jornada de record que hi va comptar amb la participació de familiars i amistats dels dos autors.


A més a més, l'esdeveniment va tindre les paraules d'escriptors com Pep Castellano o Vicent Pallarés, aquest darrer coautor d'un dels darrers projectes de Manel Garcia Grau, "El magma silenciós", publicat a la primavera del 2011. També van sonar els músics Artur Álvarez i Pau Aparici, qui van posar melodia a textos com ara "De festa", de Marzà o "No trespassing", de Garcia Grau. Tot seguit, diversos membres d'El Pont van recitar textos dels homenatjats, entre d'ells, dels "Quaranta-sis contes i un gelat", una obra que també estaria present dos dies més tard, als actes d'El Pont a la Fira d'Entitats de Castelló, dins dels actes del 80é aniversari de les Normes de Castelló.


L'acte es va tancar amb més música: la de la Coral Veus Atrevides tot interpretant "El vostre poble i el meu", lletra de Manel Garcia Grau musicada per Joan Centelles. Amb tot, una vesprada per rememorar i reivindicar el llegat de dos grans de les lletres del nord valencià. La crònica de l'acte d'homenatge es pot llegir tot clicant ací, mentre que per fer-hi una ullada a la de la Fira d'Entitats, cal clicar ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada