dilluns, 18 de febrer del 2013

"Eixarms i pèrdua", els Cantaments d'Ivan Brull ressenyats per Joan Todó

L'escriptor senienc Joan Todó ha ressenyat el poemari d'Ivan Brull al seu bloc Fàstic. L'autor de "A butxacades" hi dedica un extens article, amb el titol "Eixarms i pèrdua", en el qual hi desgrana el primer llibre de l'autor de Silla, "Cantaments", amb el qual hi va guanyar el Premi Bru i Vidal Ciutat de Sagunt de Poesia a l'any 2010, tot sent publicat per Onada.

Precisament, abans que res, Todó reflexiona al voltant de la irrupció d'un nou nom al panorama literari, com va ser el cas, llavors, d'Ivan Brull: "en el debut, l’autor se’ns dóna tot", apunta la ressenya. Tot seguit, aborda les diverses temàtiques sobre les quals se substenta el llibre i que varia des de la intimitat de la reflexió existencial del poeta fins a la seua relació amb el món que el rodeja, així com un paper destacat per a la família i per a la parella: "l'afany mateix de dir-ho tot", assenyala Todó.

Per aquí mateix, el llibre suggereix què pot ser la poesia avui dia: un enyor de si mateixa. Ja des de la creació d’un mot nou per al títol, “cantaments”: una derivació de “cants” que, alhora que imita la construcció del mot “pensaments”, ens dóna un ressò dels “encantaments”, i reuneix la cançó, la meditació i el conjur màgic en una sola paraula. 

La ressenya sencera de "Cantaments" es pot llegir tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada