dilluns, 4 de març del 2013

Tarragona acull demà la presentació del llibre al voltant de Vidal Alcover i Capmany

Jaume Vidal Alcover i Maria Aurèlia Capmany tornaran, un cop més, a ser el centre literari i cultural de Tarragona. Demà dimarts a la vesprada, a partir de les 20 hores, la Llibreria La Rambla acull la presentació del llibre "Jaume Vidal Alcover i Maria Aurèlia Capmany a escena", un conjunt d'aportacions al voltant de les figures i les obres dels dos clàssics de la literatura catalana del segle XX.

La presentació comptara amb les intervencions de Carme Crespo, tinent d'alcalde de Cultura, i Jordi Ginebra, director del Departament de Filologia Catalana de la URV. La convocatòria es pot llegir a la pàgina de l'ajuntament i a NotíciesTGN.

Capmany i Vidal Alcover van tindre un paper destacat en els àmbits culturals tarragonins, arran de la incorporació del mallorquí a la Delegació de la Universitat de Barcelona, futura Universitat Rovira i Virgili, i va ser un dels impulsors del seu Departament de Filologia Catalana. Al 2011, vint anys després de la marxa de la parella, l'URV va organitzar unes Jornades en la Tardor Literària, que han servit per a confeccionar el volum que es presenta ara, dins de la col·lecció La Nau, referent de les publicacions de sociolingüística i filologia catalana.

"Jaume Vidal Alcover i Maria Aurèlia Capmany a escena" compta amb els articles de Josep Anton Codina i Guillem-Jordi Graells ("El llegat de Jaume Vidal Alcover i Maria Aurèlia Campany"), Maria Antònia Ferrer ("Una percepció molt personal del llegat de l'Aurèlia i el Jaume a Tarragona"), Josep Bargalló ("El Jaume i la Maria, a Tarragona, aquells anys"), Joan Cavallé ("Jaume Vidal Alcover i Maria Aurèlia Capmany: la veu del país"), Isabel Graña ("Identitat i transgressió en l'obra inicial de Maria Aurèlia Capmany"), Ramon X. Rosselló ("Maria Aurèlia Capmany: dona de teatre en temps de postguerra"), Antoni Artigues ("Jaume Vidal Alcover a l'escola de mestres de Palma: poesia i teatre") i Gabriel Sansano ("Estudi de la recepció del teatre de Jaume Vidal Alcover (1968-1970). Algunes notes"). El volum ha estat coordinat per Magí Sunyer i Montserrat Palau. Podeu llegir un tast amb les primeres pàgines tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada