dijous, 25 d’abril del 2013

Una Antologia per treballar els textos fusterians

“Si Fuster és un dels assagistes europeus més importants del segle XX, per què no l’hauríem d’aprofitar al màxim?” Qui es fa aquesta pregunta és Vicent Terol, professor de llengua i literatura i coordinador de la nova Antologia de Joan Fuster, que arribarà a les llibreries a la primavera, publicada per Onada Edicions. 

Una selecció de lectures variades i atractives 

Terol ha dut a terme una curosa tria del gran corpus de textos fusterians, fragments que abasten des de la dècada dels anys 50 fins l’any 1991. Una selecció que s’ha basat en què siguen lectures atractives, curtes, vigents i de fàcil recepció. Una clara vocació didàctica i divulgativa, ideada per a treballar a les aules i donar els primers passos en l’extensa obra de l’autor de Sueca. 

L’Antologia abasta obres clàssiques com “Sagitari”, “Aforismes”, “Indagacions o propostes” o “Figures de temps”, així com textos més coneguts, “El blau en la senyera” o el “Diccionari per a ociosos”. Al remat, prop d’una quarantena d’articles provinents de tretze llibres que suposen un conjunt de textos de temàtica històrica i sociològica indestriables per a entendre les darreres dècades al País Valencià. 

Efemèrides fusterianes 

La publicació de l’Antologia de Joan Fuster tanca les diverses commemoracions que al llarg del 2012 s’han dut a terme amb motiu del 90è aniversari del naixement i el 20è de la seua mort, així com el mig segle de la publicació de la seua obra més coneguda, el Nosaltres els valencians. Per a Vicent Terol, Fuster és una figura cultural de primer ordre, “emblema de la renovació cultural del País Valencià i segurament, també, l’assagista més destacat de la literatura catalana”. El pas del temps confereix encara més valor als pensaments de l’homenot de Sueca, que hi mantenen la plena actualitat.

2 comentaris:

  1. Hola, amics,
    El llibre de la carxofa no faltava el dia de Sant Jordi a les llibreries
    Abraçada,

    ResponElimina