dimecres, 8 de maig del 2013

Jesús Maestro, autor de "Quebradero", entrevistat a La Veu de Benicarló

Any 1994, a Quebradero, una ciutat de l'est dels Estats Units, hi apareix mort l'estrella Jeff Levee. Un detectiu haurà d'esbrinar el què hi ha passat amb els discos de Levee encara sonant pels altaveus del bar. Així comença "Quebradero, una balada grunge", el darrer llibre de Jesús Maestro, "una novel·la ambientada en la prestatgeria d'una tenda de discos, entre els vinils de rock de principis dels 90", com apunta a l'entrevista que publica el setmanari La Veu de Benicarló.

La música, de fet, és un ingredient primordial en la narració: "la balada és una composició dramàtica i el “grunge” va ser un estil de música que tractava el tema de l'adolescència incompresa, i  l'allunyament d'una realitat que no corresponia amb la fantasia del somni americà", assenyala Maestro.

L'altre element de Quebradero és la fotografia. Diverses imatges il·lustren la narració a la vegada que seguim el detectiu Boidman en la seua recerca, i amb les quals l'autor benicarlando pretén "proposar al lector que busque en la seua imaginació la seua pròpia visió" d'aquest indret que no existeix realment, però que tothom coneix per les referències culturals americanes.

L'entrevista sencera es pot llegir tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada