dijous, 23 de maig del 2013

La cuina amb garrofa, al blog Trossets de cuina

La cuina viu a la blocosfera. Cada dia, centenars i centenars d'amants dels fogons pugen les seues propostes culinàries a la Xarxa, per tal de compartir-les amb el públic i difondre tota mena de tècniques i ingredients. Un d'aquestos blocs és Trossets de cuina, qui s'ha basat en el llibre "La pastisseria i la cuina de la garrofa" per a mostrar uns fantàstics rotllets de garrofa. Tot clicant ací podeu veure el llistat d'ingredients i els passos a seguir, així com un grapat de fotos que il·lustren el resultat.

Al text que acompanya el receptari, l'autora de Trossets de cuina hi exposa la mala fama que ha rebut la garrofa al llarg de les darreres dècades, com a simple succedani de la xocolata en temps de carestia. "Sempre m'havien explicat que durant la postguerra, i em temo que fins molts anys després, molta gent menjava les garrofes dolces, i també que durant molts anys, es van fer servir per fer xocolata o gelats de xocolata de més baixa qualitat. No va ser fins fa uns tres o quatre anys que es va començar a expandir la venta de farina de garrofa i que jo en vaig prendre consciència a través d'un cóc de garrofa a la fira del poble", hi explica.

Precisament, el projecte de "La pastisseria i la cuina de la garrofa" parteix per revitalitzar aquest producte ben nostrat, sota la presentació de farina de garrofa, un ingredient saludable i baix en greixos. La Fundació Alícia, restauradors i pastissers catalans aporten un seguit de receptes per descobrir i provar la versatilitat de l'ingredient, i a partir d'ací, la imaginació i l'habilitat dels cuiners i cuineres, com s'aprecia en els rotllets de garrofa de Trossets de cuina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada