dijous, 16 de maig del 2013

Un llibre recopil·la els contes radiofònics de Marc Artigau

El Club de la Mitjanit és el programa esportiu que cada nit s’emet des de les ones de Catalunya Ràdio, que condueix en Pere Escobar entre les onze de la nit i la unia de la matinada. Dues hores de ràdio per a conèixer els protagonistes esportius del moment, i també per gaudir tota mena d’històries i anècdotes relacionades amb aquest món que arrossega a tot tipus de públic.

Una de les seccions del programa, ja cap el final, és El Conte de l’Artigau, on es narra un petit relat creat per l’escriptor Marc Artigau i Queralt. És una de les parts més reeixides del Club, que ja ha superat els tres-cents capítols en antena i que ara faran el salt al paper.

Els contes d’El Club de la Mitjanit (publicat per Onada Edicions) recupera més d’una cinquantena d’aquestes historietes que pretenen que l’oient marxe a dormir amb un somriure. Mantenen l’esperit de guió radiofònic: són curts (tot just pàgina i mitja d’extensió), amb un estil ràpid i directe, i tocats d’humor i un xic d’ironia que porten a una conclusió sorprenent. Com no, tots els contes giren al voltant de l’esport, des del futbol fins a l’halterofília.

Marc Artigau i Queralt (Barcelona, 1984) és un dels valors emergents de la literatura catalana. Llicenciat en Direcció escènica i Dramatúrgia per l’Institut de Teatre de la capital catalana, ha guanyat en dues ocasions el Ciutat de Sagunt, un dels guardons de dramatúrgia més importants del País Valencià, al 2008 per Ushuaia, que ja ha estat estrenada, i a l’any següent per Les sense ànima. A més a més, tant Ushuaia com la posterior Caixes han obtingut l’accèssit al Premi Marqués de Bradomín, un dels més prestigiosos de caire estatal, que s’atorga a joves dramaturgs. També ha participat com a traductor i ajudant de direcció. La seua última incursió teatral és A prop, escrita i dirigida pel barceloní, ara mateix en gira pels escenaris.

A més a més, Marc Artigau també ha fet incursions en la poesia amb Vermella, Premi Martí Dot, Escuma negra, Premi de Poesia de les lletres catalanes del Vallès Oriental, i Desterrats, Premi Vila de Puçol. I ara, amb Els contes d’El Club de la Mitjanit s’endinsa en un altre gènere, el del conte curt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada