dimecres, 28 d’agost del 2013

Jesús Maestro i "Quebradero, una balada grunge" a La Calamanda

La nova revista digital del Maestrat entrevista Jesús Maestro arran de la publicació de la seua novel·la "Quebradero, una balada grunge", una història de gènere negre que gira al voltant de l'assassinat, a l'any 1994, de l'estrella del rock Jeff Levee i les investigacions del detectiu Flavio Boidman entre els personatges que habiten un bar a Quebradero, una ciutat americana com qualsevol altra. L'entrevista és d'Alícia Coscollano, autora de l'article i responsable de La Calamanda.

Encara que no sona, "Quebradero" és un llibre-disc. Les referències musicals són constants, fins i tot en el propi format de l'obra, semblant a un vinil. Per aquest motiu, la conversa s'enceta al voltant del rock, el grunge i el punk, els cicles històrics dels gèneres. "El protagonista, de hecho, es un guitarrista de blues, así que también contiene aspectos del blues, un movimiento lleno de desesperanza. Si te fijas, al blues le sucedió el rock, un movimiento explosivo", apunta Jesús Maestro.

No me interesa tanto en mi obra el género como el hecho de querer describir un ambiente, expresar unos sentimientos, que surjan unas ideas. Para ello necesito una excusa. ¿Género negro? Vale, cogemos el argumento más manido del mundo, un asesinato, y creamos un detective que lo investiga. Hay millones de libros así, y muchos de ellos son muy buenos, pero encuentras una buena excusa para expresar ideas. Lo que sí tenía claro es que quería escribir algo relacionado con la música rock y con ese ambiente.

L'entrevistadora hi destaca la "estética muy cuidada", un original format de presentació en el qual el llibre ve acompanyat per una bossa de proves a l'estil de les pel·l·lícules americanes, una samarreta de Jeff Levee i la seua pua de guitarra. Mentre, Jesús Maestro assenyala la importància de l'edició duta a terme per Onada Edicions.

La resta de la conversa continua amb les altres i diverses vessants artístiques de Jesús Maestro. Podeu llegir l'entrevista sencera a La Calamanda tot clicant ací.

Us recordem que podeu adquirir aquest llibre a onadaedicions.com sense despeses d'enviament (consulteu condicions)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada