dijous, 8 d’agost del 2013

" Qui no ret homenatge als seus mestres és que és un ignorant." Ivan Carbonell, entrevistat per Josep San Abdón

El crític literari Josep San Abdón ha entrevistat Ivan Carbonell, un dels autors emergents de l'escena valenciana actual, qui ha publicat enguany "La promesa del gal·lés", una novel·la d'aventures ambientada al País de Gal·les i protagonitzada per un jove valencià, i amb la qual hi va aconseguir el prestigiós Ciutat de Sagunt.

A la conversa, que es pot llegir al blog Sqlectures, Carbonell exposa que li ha dedicat anys i esforços a tancar el relat fins trobar-lo adequat per a presentar-lo al públic. També conta que diverses parts de la narració són autobiogràfiques i es basen en les seues pròpies experiències a Gal·les, un país que relaciona amb València, i amb el qual estableix tota una sèrie de simil·lituds que es reflecteixen en l'obra. 
A més a més, com a curiositat, l'autor conta com va topetar, per casualitat, alguns detalls reals que s'adaptaven a la història, com va ser la fugida d'una persona propera a Enric Valor des d'Alacant, al final de la Guerra Civil: "Que això és cert ho he sabut quan la novel·la ja estava escrita. M’ho havia inventat, però ha estat una altra coincidència afortunada que fa més versemblant el text", hi assenyala.

"Som fruit del passat i no s’entén el món actual sense el passat. Però és que a més ha existit un intent deliberat per no tractar el passat i que no es difongueren episodis històrics cabdals. Així es modifica la memòria, sense plaques, ni records, ni monuments a personatges i moments que es pretén oblidar. Un poble que desconeix el seu origen és un poble que accepta el que té."

Podeu llegir sencera l'entrevista a Ivan Carbonell tot clicant ací. 

Us recordem que podeu adquirir aquest llibre a onadaedicions.com sense despeses d'enviament (consulteu condicions)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada