dimarts, 6 d’agost del 2013

"Salir del silencio. Voces de Càlig 1900-1938" es va presentar amb notable èxit


El passat divendres, el Centre Cultural de Càlig es va omplir per a la presentació del llibre "Salir del silencio", de Martha Heard, nord-americana resident a la vila que va entrevistar, fa dues dècades, a bona part del veïnat. Ara, a partir de les converses, podem conèixer com va ser l'època de la Segona República de la veu dels seus protagonistes, qui van recordar com era el el dia a dia, el treball, l'educació, la Col·lectivitat, la religió i la política al poble. Un autèntic patrimoni històric oral per transmetre a les noves generacions de calijons i calijones.

"La mirada plena d'honestedat d'una nord-americana"

Precisament, un dels mitjans que s'ha fet ressò és La Calamanda, un nou magazine digital impulsat per Alícia Coscollano. En una completa crònica, l'articulista destaca "l'honestedat" de Heard a l'hora d'abordar un tema com la Segona República i l'esclat de la Guerra Civil.

La memòria es un factor complex que es trasllada a la pell, de vegades generacionalment. Potser el fet que Heard siga filla dels EEUU, que van viure una cruenta guerra civil, la guerra de la Secessió, ha ajudat a l’hora de mantindré una actitud d’absolut respecte a les narracions orals que ha recollit, malgrat que sembla un període històric passat –se situa en el període entre 1861 i 1865-,la memòria col·lectiva d’una societat no mor, tan sols es transforma.

Podeu llegir la crònica sencera tot llegint ací. 

Us recordem que podeu adquirir aquest llibre a onadaedicions.com sense despeses d'enviament (consulteu condicions)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada