dilluns, 23 de setembre del 2013

"Ningú no mor": presentació a Igualada i ressenya de Mercè Climent

Aquest dissabte, el Mercat de les Lletres d'Igualada (Anoia) va acollir la presentació de l'última novel·la del capelladí Joan Pinyol, "Ningú no mor", un dels llibres en català d'aquest estiu que afronta la tardor i l'hivern amb ànim de continuar despertant la por entre els lectors i lectores.



Per un altre costat, aquest cap de setmana Mercè Climent (autora de "Marc i el poder sobre el temps") ha publicat una nova ressenya de "Ningú no mor" al Diari Gran del Sobiranisme. L'escriptora alcoiana comença destacant que Joan Pinyol ha confeccionat una novel·la de terror "subtil basat en allò desconegut" basada en uns fets reals experimentats pel mateix autor.

Climent apunta a la gran M, amb majúscula, com "la vertadera protagonista": "La mort, unificadora i igualadora, al voltant de la qual gira tota la vida que batega en aquest llibre. Tant és així que Joan Pinyol es permet la llicència d’homenatjar-la fent que tots els noms de personatges i de llocs comencen amb la seua inicial". Per un altre costat, la memòria històrica, "la importància d’escriure allò que realment ha succeït, allò que explica el nostre present i que pot ser clau de futur, perquè no caiga mai en l’oblit i en la més absoluta de les morts".

A més a més, Mercè Climent apunta que "Ningú no mor" també deixa mostres de "gran volada literària", com els capítols on Joan Pinyol explora l'altre món i les relacions entre els vius i els morts.

Podeu llegir la ressenya sencera tot clicant ací.

Us recordem que podeu adquirir aquest llibre a onadaedicions.com sense despeses d'enviament (consulteu condicions)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada