dilluns, 30 de setembre del 2013

Onada Edicions va participar a la III Trobada de Clubs de Lectura de Benicàssim

Benicàssim va esdevindre el centre literari de les comarques castellonenques dissabte al matí. L'Espai de la Música Mestre Vila va acollir la III Trobada de Clubs de Lectura, en el qual es va donar cita representants dels diversos sectors que composen el món del llibre: autors, editors, llibreters i, com nom, lectors membres dels dinàmics clubs de lectura que gaudeixen de compartir literatura.


La jornada va començar amb un breu parlament de Mauro Soliva, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Benicàssim. A continuació, es va obrir una ponència col·loqui sobre les relacions amb els lectors. L'escriptor Víctor Alós va parlar sobre com l'autor digital arriba al seu públic. Des de la Llibreria L'Àmbit es va comentar algunes estratègies per a que els lectors puguen escollir aquelles obres del seu gènere preferit, o bé descobrir-ne de noves gràcies a les recomanacions de les llibreteres. Mentre, Òscar París, d'Onada Edicions, apuntava que el lector és el centre principal de tota la cadena del llibre i cal una relació de diàleg per millorar l'experiència de la lectura. 

El públic present també va intervindre amb alguns punts interessants, com el paper dels Clubs de Lectura com a excusa perfecta per a abordar gèneres diferents, o bé si l'autor ha de pensar en els gustos del públic a l'hora de confeccionar la seua novel·la.

Posteriorment, va tindre lloc la participació de dos autors, el castellonenc Víctor J. Maicas i el madrileny Fernando Pérez San Juan, els quals, a banda de presentar la seua obra, van fer cinc cèntims de consells per a nous escriptors i escriptores o el format digital.

Amb tot, una jornada literària ben profitosa per posar a contacte a tots i totes les agents que conformen aquest món, especialment els lectors i les lectores i els clubs de lectura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada