dilluns, 4 de novembre del 2013

El més consultat a Onadaedicions.com durant octubre

Un cop més, recuperem entre les estadístiques quines han estat les obres més vistes en ficció i no-ficció a la pàgina web d'Onada durant el passat mes d'octubre.

FICCIÓ

1. El Halloween de Muniatto. No és usual que un conte infantil siga qui encapçale la llista, però una de les darreres contalles del conegut xiquet ho ha aconseguit, justament, en el mes en el qual té lloc una de les seues aventures: les festes de Halloween, una nova festa acollida de bon grat pels més menuts per les disfresses de personatges de por i els dolços. Les germanes ebrenques Olga Besolí i Ester Besolí van publicar la contalla ja fa dos anys, i com es veu, a dia d'avui, continua vigent com el primer dia.

2. Set narracions curtes per a una setmana llarga. De tant en tant hi apareix en l'escalafó aquest llibre de contes amb el qual Joan Andrés Sorribes va obtindre el Premi de Narrativa Vila d'Almassora de l'any 2010. En tres anys, l'obra del castellonenc s'ha mantingut vigent pel creixent interés en els relats curts i els contes per a adults, narracions breus que es llegeixen d'una tirada i que copsen el lector.

3. Cròniques des de l'infern.  Ens trobem, per fi, una novetat d'enguany. Abans de l'estiu, Manel Alonso ens deixava aquest nou llibre, també de microrelats, en aquest cas articles d'opinió recollits en premsa al llarg de dos anys i en els quals disecciona la societat, la política, l'economia i la cultura valenciana, gràcies a la tria duta a terme per Antoni Rovira. El de Puçol roman immers en la extensa gira de presentacions, la qual aplegarà a Barcelona aquest mes de novembre.

4. Cubaneta meua. Un altre clàssic. Manel Joan i Arinyó i Xesco Guillem van publicar a l'any 2010 aquest curiosa i divertida història que retrata l'amor i el desamor, la riquesa i la pobresa, fidelitat i traïdories, música i ball, amb les aventures de Joan Oroval i Graciela, valencià i cubana.

5. Jo somiava… Maria José Llorach i Mar Espinosa ens proposen aquest conte il·lustrat per conèixer els avantatges i els beneficis de la maternitat natural, a travès d'una tendra història que uneix la mare i el nadó des dels seus propis punts de vista. Una obra que destaca per la seua originalitat i per abordar una qüestió que cada cop es té més present a l'hora d'afrontar un embaràs.

NO FICCIÓ

1. La pastisseria i la cuina de la garrofa. Encara que la col·lecció La Teca ha continuat incorporant nous títols i propostes culinàries, el receptari que se li va dedicar a la garrofa roman com una referència de la literatura gastronòmica en la nostra llengua. El secret és la seua originalitat i la recuperació d'un ingredient ben nostrat que passava desapercebut. Amb aquesta obra de la Fundació Alícia i altres cuiners, restauradors i pastissers catalans, s'ha revitalitzat el consum d'un producte ben saludable.

2. Salir del silencio. El llibre local, per definició, s'adreça a un públic reduït, no obstant això, pot gaudir d'un gran interés dins d'eixe ambient. És el cas del nou llibre de la nord-americana Martha Heard, qui ha publicat aquesta obra de la història recent de la vila de Càlig, al Maestrat. Heard se centra en la primera part del passat segle, i s'ajuda dels relats orals de molts dels seus protagonistes, gràcies al fons que va enregistrar l'autora fa dues dècades.

3. Antologia de Joan Fuster. L'arribada del curs escolar revifa la consulta d'obres dedicades especialment a les etapes educatives. Això ocòrre amb el primer títol de la col·lecció Imprescindibles, dedicat a la figura de Joan Fuster. El professor Vicent Terol ha composat aquesta antologia que recull una completa mostra dels textos fusterians, que serveix d'introducció per fer el pas a la influent obra del suecà.

4. La cuina de la carxofa de Benicarló. Més cuina del territori. Si abans parlàvem de la garrofa, ara és el moment de la carxofa, en concret de la produïda a les terres benicarlandes, un producte de qualitat reconegut amb la Denominació d'Origen. Quant a poc a poc s'apropa una nova edició de la temporada (i la festa) de la carxofa, es reivindiquen les propostes que l'Agrupació de Restaurants de Benicarló han posat a disposició del públic.

5. La cuina de Traiguera. La cuina obri i la cuina tanca el rànquing. Ho fa l'última publicació de la sèrie, dedicada a una altra població del vell Maestrat, Traiguera. A través de dos traiguerins, el cuiner Rafael Gauxachs i l'escriptor Vicent Sanz, l'obra és un viatge en el temps cap a la genuïna gastronomia local que simbolitza les tradicions i els quefers diaris del poble i els seus habitants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada