dimarts, 5 de novembre del 2013

"Fotos a color 'made in London' de Peñíscola". Article al Mediterráneo

La Sala dels Estables del Castell del Papa Luna va acollir, durant els dies del pont de Tots Sants, l'exposició de fotografies antigues a color de Regina Kenmore, una selecció d'algunes de les imatges que va captar aquesta artista britànica durant la dècada dels anys 60 i que han estat recollides en el llibre "Peníscola by Regina Kenmore", publicat a inicis d'estiu per Onada Edicions.

Les imatges de la mostra, a l'igual que les de la publicació, compten amb un veritable valor patrimonial. No només per ser les primeres fotografies a color de la Ciutat en el Mar, sinó per que, a més, l'objectiu de Regina Kenmore no s'hi va fixar tant en els grans monuments de la localitat com en els quefers diaris dels peniscolans i peniscolanes: els pescadors reparant les xarxes a la platja, les emblanquinadores penjades sobre la mar, la xerrada al mig del carrer de terra, etc.

Entre el ressò que ha despertat la mostra al Castell hi ha l'article que el periodista Bartomeu Roig ha publicat a les pàgines del periòdic Mediterráneo. Amb el títol "Fotos a color 'made in London' de Peñíscola", el text conta la història de l'autora i com va aplegar a la localitat i les seues primeres impressions, i també descriu algunes de les instantànies exposades: "de esta forma, las imágenes ya no estarán ocultas”, comenta Kenmore al periodista.

Podeu llegir l'article del Mediterráneo tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada