dijous, 27 de març del 2014

Benicarló acull la inauguració de la mostra "Els jocs i esports tradicionals al món"



Aquest dijous 27 de març, a les 19 hores, el Mucbe Museu de la Ciutat de Benicarló, acull la inauguració de l'exposició "Els jocs i esports tradicionals al món. A què es juga arreu al món?", una mostra que recull la gran diversitat cultural que s'amaga rere les pràctiques dels jocs populars i tradicionals, i com aquestos reflecteixen i aspectes de la vida social i econòmica de cadascun dels indrets de procedència. Uns jocs que, avui en dia, s'han de difondre, protegir i preservar com a autèntiques manifestacions etnològiques i patrimonials dels pobles del món.

L'exposició va a càrrec de Joan Ortí, doctor en Didàctica de l'Educació Física i professor, qui compta amb un extens recorregut en els estudis sobre els jocs. Precisament, a l'any 2012 va publicar amb Onada Edicions el llibre "Els jocs i la tradició lúdica de Sant Mateu al segle XX", un estudi i compilació dels jocs que al llarg de tres generacions van omplir els carrers de la capital històrica del Maestrat.

La mostra compta amb la col·laboració de l'Associació Cultural La Tella de Sant Mateu. Romandrà oberta fins el proper 25 de maig de 2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada