dilluns, 28 d’abril del 2014

Crònica de la presentació de la biografia de Joan Panisello a Jesús

Joan Ferré Verge ha publicat a la revista Pulso Digital la crònica de la presentació de la biografia del ceramista Joan Panisello Chavarria, que va tindre lloc a l'edifici de l'EMD del poble de Jesús, al Baix Ebre, un llibre d'Emigdi Subirats i publicat dins la col·lecció Gent Nostra. L'acte va comptar amb la presència de biògraf i biografiat, així com de Dolors Queralt, presidenta d'Òmnium Terres de l'Ebre i de Pere Panisello, president de l'EMD.
 

L'article assenyala precisament la intervenció de Pere Panisello, qui va definir el ceramista com "un dels fills més il·lustres de Jesús i, segurament, el més universal". També Dolors Queralt va optar pels adjectius, els més de dos-cents que aplega el llibre per parlar de Joan Panisello, que es troben amb els més de 8.000 colors que ha aconseguit dur a terme en la seua carrera artística.

En el torn de l'autor del llibre, Subirats va expressar que va optar més per la vida que per l'obra de l'artista, "un tema tractat més sovint i de forma més extensa pels experts sobre el tema", i que és el punt original de l'obra. D'altra banda, va assenyalar la quantitat de material que ha restat fora per les limitacions editorials. "Però és que la vida de Joan ha estat molt intensa i plena de grans moments per a resumir-ho finalment en unes poques pàgines i un grapat de fotografies."

Per últim, l'article tracta la intervenció de Joan Panisello: "va estar en la seva salsa: xerraire, entranyable, comunicador, proper (i uns quans adjectius més, potser no 200, però sí uns quants…". El reconegut ceramista va recordar a la gran quantitat de persones que han contribuit a la seua vida i a la seua obra.

Podeu llegir la crònica sencera tot clicant ací. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada