diumenge, 6 d’abril del 2014

"Els nostres avantpassats eren gent molt sàvia i ocurrent!". Surtdecasa.cat entrevista Jesús Serrano, autor de "Teresina no sap cantar"

Després de les reeixides aventures del personatge de Miquelet Setencàrrecs, dels quals s'han publicat dos àlbums il·lustrats, per a aquest Sant Jordi el seu creador, l'ampostí Jesús Serrano, ha optat per un enfocament diferent i sense sortir-se'n de la nissaga, ha donat el protagonisme a la granota Teresina, qui acompanyava Miquelet a les anteriors obres.

A"Teresina no sap cantar", la protagonista ha patit un greu problema: ha perdut la inspiració per cantar. Així, enceta un viatge pel Delta de l'Ebre a la recerca de cançons i versos. Al remat, l'objectiu de Serrano passa per recuperar i difondre aquesta part del patrimoni oral ebrenc en risc de desaparèixer, tal com exposa l'entrevista que Surtdecasa.cat ha realitzat a l'autor i que es pot llegir tot clicant ací.

En la conversa, Jesús Serrano explica que amb aquest projecte han volgut recercar "les cançons populars d'unes terres com les nostres on cantar ha estat sempre tan habitual". I per dur a terme l'obra, més enllà del text de l'autor i els dibuixos de Jordi Alfonso, s'amaga un autèntic treball d'investigació etnològica: " ja que han estat un parell d'anys caçant tot tipus de cançons, sort de tria, juguesques, cantarelles, ... per tot el Delta. Durant aquest temps, hem pogut parlar i xerrotejar amb força gent gran i cal dir que solen ser molt divertits i atesos quan els hi toques la fibra." 

Amposta, Sant Jaume, la Ràpita i Deltebre han estat els municipis pels quals Teresina ha voltat i ha après noves cançons de sempre. I per a que ho coneguen els xiquets i xiquetes ebrenques, des d'avui ja es pot trobar "Teresina no sap cantar" a les llibreries i a onadaedicions.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada