divendres, 2 de maig del 2014

El més consultat a Onadaedicions.com durant abril

Un cop més, recuperem entre les estadístiques quines han estat les obres més vistes en ficció i no-ficció a la pàgina web d'Onada durant el passat mes d'abril.

FICCIÓ

1. El diari de Júlia. La darrera novetat de la col·lecció Imagina obre la llista d'aquest mes. Des de les Terres de l'Ebre, Elizabet Lleixà, Eugeni Guzman i Lidia Carceller han confeccionat un conte infantil on els personatges són nines fofutxes, i la seua protagonista, la Júlia, ens conta en el seu diari com li ha anat la jornada amb la seua família, l'escola i els seus amics. El llibre, a més, és bilingüe a l'anglès, i compta amb material addicional com retallables o jocs.

2. Sí, podem? Marc Pallarès va ser un dels autors d'Onada que hi va signar exemplars a la Barcelona santjordiana d'enguany. Ho va fer d'aquest títol, premi Ciutat de Mallorca de Narrativa en Català, en el qual exposa les dificultats de tres personatges en conciliar els seus desitjos per canviar el món amb la seua incapacitat per a fer front a les dificultats quotidianes de la seua vida. Una història actual amb personatges del tot normals en els quals el lector o lectora s'hi pot reconèixer.

3. La fràgil arquitectura dels teus gestos. El poeta valencià Josep Manel Vidal va guanyar el Premi Vila de Puçol amb aquest poemari muntat a partir de prosa poètica carregats d'amor, de passió i del seu esforç. Ha estat una de les novetats d'aquest mes, amb presentacions a Puçol i a València, a les quals hi seguiran d'altres programades per a aquest maig que comença.

4. Ningú no mor. Aquest Sant Jordi ha vist reviscolar l'interés per la novel·la que Joan Pinyol va publicar abans de l'estiu de l'any passat. L'autor de Capellades ens endinsa en un misteriós relat a mig camí entre la novel·la detectivesca i la novel·la de terror. Un fet del tot anodí, l'aniversari d'un institut, pot arribar a remoure fins l'estreta línia que separa els móns dels vius i dels morts.

5. Un cabdell de fil màgic. Abril ha estat un bon mes per Judit Robert i Evelyn Roca, autora i il·lustradora d'aquest àlbum infantil. No només s'han succeït diverses presentacions arreu del territori, en especial pel Camp de Tarragona, sinó que el volum va estar escollit entre les millors cinc cobertes de llibre infantil a la Llança de Sant Jordi. Un merescut reconeixement a aquesta màgica història carregada de valors que podeu trobar en bilingüe català/anglès.


NO FICCIÓ

1. Estellés, de mà en mà. El títol més mediàtic d'aquesta primavera encapçala l'escalafó. A partir de l'espectacle poètic-musical basat en l'obra de Vicent Andrés Estellés, l'actor Francesc Anyó i el musica Borja Penalba han dut a terme aquesta antologia estellesiana, que es completa amb un disc en directe de la seua actuació. Amb més d'un any sobre els escenaris, la iniciativa continua omplint escenaris arreu del territori, tal com s'ha pogut veure a Barcelona, València, Tarragona o Benicarló. A més a més, el llibre-disc va formar part de la campanya del diari Ara per a Sant Jordi.

2. La tribu valenciana. La sociolingüística valenciana continua interessant, i per aquest motiu, trobem de nou aquest volum de Miquel Àngel Pradilla, publicat al desembre de l'any 2008. Adreçat sobretot a un lector acadèmic, no obstant això està obert a qualsevol persona que desitge trobar respostes als conflictes comunicatius i lingüístics del territori valencià en el marc dels països de parla catalana.

3. La pastisseria i la cuina de la garrofa. No perd ni un gram de vigència el receptari de la Fundació Alícia i diversos cuiners, pastissers i restauradors nostrats, que ja acumula més de dos anys a les llibreries. Ha esdevingut un dels volums més reeixits de l'editorial, gràcies a l'aposta per la combinació entre cuina tradicional i innovadora, amb el protagonisme d'un producte de la terra que s'ha vist reivindicat amb aquest llibre.

4. Gerard Vergés i Príncep. Resum biogràfic. El mes d'abril també va deixar notícies tristes, com la mort del poeta Gerard Vergés, una de les veus literàries imprescindibles de les lletres catalanes des de les Terres de l'Ebre. No fa encara dos anys, vam poder aprofundir en la seua figura i en la seua obra amb aquesta biografia d'Emigdi Subirats.

5. La cuina de Traiguera. De nou, la gastronomia de l'interior del Maestrat tanca la llista. Passat estiu, el cuiner Rafael Gauxachs, de La Casa dels Capellans, i l'escriptor Vicent Sanz ens van proposar un viatge històric i social a la vila de Traiguera, a través de la seua cuina tradicional, en la qual trobem una acurada descripció d'aquest poble terrisser.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada