dimecres, 2 de juliol del 2014

Goyo Rodríguez i Daniel Nesquens guanyen el Ciutat de Benicarló per l'àlbum il·lustrat "Una casa distinta"

Imatge de "Una casa distinta"

El I Premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat "Ciutat de Benicarló" ja te projecte guanyador: "Una casa distinta", amb text de Daniel Nesquens i dibuix de Goyo Rodríguez, ha estat escollit pel jurat com el millor d'entre els 56 originals presentats a aquesta convocatòria i inaugura el palmarès d'un guardó que confia en consolidar-se com a referència en el gènere.

A "Una casa distinta" podem veure que una casa no és sempre com pareix a primera vista, i pot amagar moltes sorpreses. Nesquens i Rodríguez han creat una obra amb una excel·lent qualitat estètica i que té una perfecta interdependència entre el text i la imatge, segons un jurat que també ha posat de manifest que és "una obra valenta, arriscada, rica en matisos, poètica i suggeridora que fa mirar d’una manera distinta els aspectes més quotidians de la vida". El jurat ha estat format pels il·lustradors Paco Giménez i Aitana Carrasco, l'escriptor de literatura infantil i juvenil Enric Lluch, el representant de la plataforma especialitzada Boolino Hèctor Mellinas, i Marisa Masip i la regidora Nieves Eugenio per part de l'Ajuntament de Benicarló.

Goyo Rodríguez, burgalés afincat a Astúries, ha il·lustrat nombrosos llibres, com ara "La perla del Greco", "El alcalde de Zalamea", "Palabras de Federico García Lorca", Ada sin hache" o "Teatro de escuela", entre d'altres, a les qual cal sumar la vessant d'il·lustrador per a llibres de text per a prestigioses editorials.

Per la seua banda, el saragossà Daniel Nesquens és un dels autors de referència en el gènere infantil i juvenil, amb més de trenta obres publicades i guardonat amb el Certamen Internacional Ciutat d'Alacant amb "Mermelada de fresa", el VII Premio Anaya de Literatura Infantil y Juvenil amb "El hombre con el pelo revuelto" o el Premio Barco de Vapor amb "Mi Vecino de Abajo".

Un cop resolt el Premi Ciutat de Benicarló, guardonat amb 3.000 euros, Onada Edicions editarà i publicarà "Una casa distinta".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada