dijous, 17 de juliol del 2014

La literatura del quilòmetre zero al Camp de Tarragona

L'editorial Onada Edicions  opta per potenciar la literatura bastida a les comarques tarragonines.

La revista Fet a Tarragona s'ha fet ressò per Literatura Km0, una de les accions dins del projecte Onada Educació per la qual es busca apropar al lector, i en especial al lector juvenil, autors i autores de la seua zona geogràfica. És el cas del Camp de Tarragona, amb les dues novetats de la col·lecció Maremàgnum, amb "Cita a la Paret de Gel" de Margarida Aritzeta i "Un dia en la vida d'Ishak Butmic" de Jordi Tiñena, dos dels escriptors de referència a aquestes comarques.

L'article, escrit per l'Enric Garcia Jardí, assenyala l'impuls entre Onada Edicions i l'ESCAT, el col·lectiu d'Escriptors del Camp de Tarragona per donar la vota a "la presència escassa d'autors del territori entre la literatura que es prescriu a les aules (…) la iniciativa Literatura km0 (que) pretén donar a conèixer obres d'autors tarragonins als estudiants d'ESO i batxillerat". El text recull les paraules del representant d'Onada, Miquel Àngel Pradilla, tot posant de manifest la dificultat de la visibilitat de les perifèries, allunyades dels centres de decisions i dels focus mediàtics.

Les dues obres que han encetat el camí al Camp provenen de dos autors reconeguts, però la iniciativa no es tanca a noves veus del territori. Els llibres s'adrecen especialment al consumidor de Secundària, tot comptant amb un format còmode i un preu assequible al voltant dels 10 euros. A més a més, com bona part del catàleg d'Onada Educació, es compta amb material didàctic addicional per a treballar els textos a les aules. La proximitat és un altre valor afegit, atès que els autors i els centres educatius poden contactar fàcilment per a l'organització de trobades.

Podeu llegir l'article sencer d'Enric Garcia Jardí tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada