dimarts, 26 d’agost del 2014

Patrici Gil, autor de "Relats en vers", entrevistat a La Calamanda

Alícia Coscollano, directora de La Calamanda, ha entrevistat Patrici Gil en aquesta revista digital del Maestrat. El poeta benicarlando presenta aquesta setmana el seu primer llibre, el poemari "Relats en vers", "mètrica a l’autenticitat de pells envellides pel sol", diu la periodista a la introducció, companya, a més a més, de Gil en l'espectacle poètico-musical "Tríptic".

Imatge: La Calamanda

En la conversa, Patrici Gil exposa els seus primers versos, cap a finals dels anys 90 a les memòries del Club Excursionista Xiruca de Benicarló. Assenyala la influència de Mari Llum, la seua dona, així com l'acceptació de la gent quan llegia els seus versos escrits a la pissarra de la cafeteria que regenta: "el primer contacte poètic, i aquest contacte resultava estimulant".

És una eina d’expressió, i de aconseguir que el mon que t’envolta, que normalment no escolta, puga escoltar-ho a través de la poesia. És un crit de guerra. De la mateixa manera que pot ser dolça, hi ha poemes per tot. Pot contenir sentiments de ràbia, de ira, de serenor...una barreja de tot.

Tal com destaca Coscollano, "Relats en vers" tracta diversos temes, "des de la poesia més intimista fins arribar al poema més ideològic" que es reflecteix en versos com el dedicat a la cèlebre maquis La Pastora.

Podeu llegir l'entrevista sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada